Hírek, események

Meghívó- St. Martin koncertre
2015-07-14


Mészáros János Elek
2015-07-14


Rejtett gyöngyszemek: 20 gyönyörű fotó az Aggteleki-karszt ékkövéről
2014-10-31

Josvafo      Josvafo 2

 

Mirko Vosátka egyik kedvenc falujáról, Jósvafőről írt blogjában, valamint néhány gyönyörű képpel is megajándékozta olvasóit a tájról.

 

A teljes cikket az alábbi linken olvashatják el. 

 

 Rejtett Gyöngyszemek: Jósvafő

 


Na, itt tudnék élni!
2014-10-14

 

Tóth Judit az Aggteleki-karszt vidékén barangolt, és egy remek kis összefoglalóval ajándékozta meg olvasóit a környék csodálatosságáról.

A teljes történetet az alábbi linken olvashatják el:

 

VI. Jósvafői Hucul Lovasnapok, Falunap és III. Nemzetközi Patkolókovács Verseny
2014-08-22

A rendezvény különlegessége, hogy a hagyományosnak mondható versenyszámok, mint a huculösvény, díjugratás, fogathajtás, idén is kiegészül a patkolókovácsok versenyével, amelyet neves (Konrad Maier, Günter Bosl) bírói gárda pontoz. Esténként pedig koncertek színesítik a programot.
V. Jósvafői Hucul Lovasnapok és II. Nemzetközi Patkolókovács Verseny

 

Időpont: 2014. augusztus 22-24.
Helyszín: Jósvafő, Fedeles lovaspálya

 

A belépés díjtalan!

 

 

 

 

 

Huculösvény vetélkedő:

A huculösvény egy közel 15 évre visszatekintő versenyforma, ami egyben a fajta tenyész kipróbálásának is alapja lett.  A huculösvény főleg egy extrém nehézségű hegyi terepet modellez, hiszen a huculok hátas munkában már régóta így nyújtottak nagy segítséget. Az akadályok lehetnek építettek vagy a természetes hegyek és vizek adta különböző akadályok.  Keskeny árok vagy víz feletti, magasra emelt pallókat, mozgó pallókat (billenő), meredek vízmosásokat, patakmedreket, természetes fix, engedelmességi és verhető ugrásokat, ügyességi, ijesztő (pl. szalagos kapu) elemeket minden ösvénynek tartalmaznia kell.
 
 
Patkolókovács verseny:
A rendezvény célja a tradicionális patkolókovács szakma megmérettetése, tudásuk átadása és megőrzése az utókor számára. A versenyen a kovácsok bemutatják a különböző nemzeti iskolák technológiai sajátosságait, ezzel elősegítve egymás szakmai fejlődését. A neves bírói gárda (Konrad Maier , Günter Bosl) garantálja a magas szintű versenyfeladatokat és a korrekt, pártatlan értékelést.
 


Fellépők
Pénteken: Vaga Banda, Miskolci Dixieland Band
Szombaton: Mangalica zenekar, Ferenczi György és a Rackajam
 
 
 
 

Részletes program elérhető ide kattintva!
 
 Részletek a Tájházi találka programjához ide kattintva!

Jósvafőt a Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatja